Tuotenumero 1902004

Vic Firth SD4 American Custom® Combo

Rumpukapulat vaahteraa, pituus 15 7/8", halkaisija .545"

€15,90/pari

Vic Firth SD4 American Custom® Combo

Hieman tavanomaista ohuempi ja lyhyempi sekä vaahterapuun ansiosta kevyempi SD4 Combo-kapula on hyvin herkkä ja nopeasoittoinen. Mainio työkalu mm. jazz-yhtyeille

American Custom-sarja käsittää kapulamalleja, jotka on kehitellyt ja suunitellut Vic Firth— esiintyvä muusikko ja kouluttaja. Ensimmäisenä valmistajana, joka toteutti idean rumpukapulan pyöreästä nupista, Vic loi tämän kapulamalliston erityisesti jazz-rumpaleille. Kaikki yksitoista mallia on valmistettu vaahterapuusta, jolloin kapulasta tulee kevyt, kimmoisa ja herkkäsoittoinen. Custom-sarja on oikea vaihtoehto rumpalille, joka soittaa kevyempää musiikkia tai kaipaa otteeltaan tukevaa, mutta painoltaan kevyttä kapulaa.

 

Tekniset tiedot:

Materiaali: Vaahtera
Halkaisija: 0.545”/1.38cm
Pituus: 15.875”/40.32cm
Taper: Medium
Nuppi: Barrel
Viimeistely: Lakkaus

 

Vic Firth

Vuonna 1963 Bostonissa, Massachusettsin osavaltiossa perustettu yhtiö on tänään maailman suurin rumpukapuloiden ja mallettien valmistaja. Yhtiön perustaja Mr. Firth, oli ollut Boston Symphony Orchestran lyömäsoittajana 12 vuotta ja hän sai soitettavakseen teoksia, joihin hän olisi kaivannut parempilaatuisia kapuloita kuin siihen aikaan oli saatavana. Niinpä Vic päätyi suunnittelemaan sarjan itselleen sopivia työkaluja.

Vic veisti ensin käsin itselleen sopivat mallit tukevammista kapuloista ja lähetti sitten nämä prototyypit montrealilaiselle puusepänverstaalle Kanadan Quebeciin. Näistä prototyypeistä syntyivät SD1 ja SD2, kaksi ensimmäistä Vic Firth, Inc-yhiön tuotantomallia.

Vic sanoi, "Se syntyi tarpeesta, ei kuvitelmista tai kyvystäni perustaa firma." Vaikka kapulat oli alunperin tarkoitettu Vicin henkilökohtaiseen käyttöön, niistä tuli suosittuja hänen oppilaidensa keskuudessa ja viimein ne päätyivät musiikkiliikkeiden valikoimiin.