Mapex

176 produkter

Kaikki tuotemerkit

- Mapex-rummuissa on mainio sävy ja tarkka sointi, jollaista olen aina etsinyt rumpusetistä. Lisäksi ne ovat todella helposti viritettävät. Näin kertoo Gregg Bissonette, Mapex-rumpali mm. David Lee Rothin, Joe Satrianin, Steve Lukatherin ja Carlos Santanan yhtyeistä.

Mapex-rumpujen rungot valmistetaan useista erilaisista puulajiyhdistelmistä. Amerikkalainen vaahtera, lehmus, pähkinäpuu, kirsikkapuu ja linnunsilmävaahtera laminoidaan erilaisiksi kerrosyhdistelmiksi riippuen tavoitelluista akustisista ominaisuuksista. Valmistusprosessi on yhdistelmä perinteistä käsityötaitoa ja edistyksellistä tietotekniikkaa. Esimerkiksi runko muotoillaan tietokoneohjatussa lämpö- ja paineprosessissa, kun taas monikerroslakkaus tehdään käsin. Rummun kantti muotoutuu osin käsityönä, osin tietokoneohjatuilla hiontakoneilla. Mapexin kokeneet käsityöläiset asentavat lopuksi metalliosat ja virittävät rummun.

Korkealuokkaisten puulaatujen ja metalliseosten lisäksi Mapex käyttää omaa kelluvaa kiinnikejärjestelmää I.T.S:aa ja Low Mass-tyyppisiä virityspesiä, jotka vaikuttavat mahdollisimman vähän rummun rungon värähtelyyn.

Tuoteperheet Mapex

Kaikki tuotteet Mapex