Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Ernie Ball

Ernie Ball (1930-2004) tunnetaan nykyisin yhtenä vallankumouksellisimmista kitaratarvikkeiden tuottajista. Sherwood Roland Ball, kuten hänen varsinainen nimensä kuului, aloitti radio- ja tv-muusikkona USA:ssa. Hän havaitsi pian, että järkevistä ja toimivista kitaratarvikkeista oli huutava pula. Ernie Ball avasi 60-luvulla ensimmäisen pelkästään kitaroihin erikoistuneen liikkeen USA:ssa. Sen myötä hän otti elämäntehtäväkseen kitarankielet, joita tuohon aikaan oli tarjolla vain vähäinen valikoima eri paksuuksina ja monilla soittajilla oli vaikeuksia löytää itselleen sopiva yhdistelmä. Ernie Ball sai erään kielitehtaan tekemään itselleen erikoissettiä, jossa tuli mukana ylimääräiset ohuimmat varakielet, joita hän sitten myi muusikkoasiakkailleen. Tieto levisi ja maine kasvoi. Nykyisin yhtiö on yksi maailman johtavista kielitehtaista, jota johtaa hänen poikansa Sterling Ball, valmistaen kaikkien kitaristien tuntemia ja arvostamia tuotteita.

Ernie Ball Slinky Electrics-kielet ovat Ernie Ball-yhtiön tunnetuin tavaramerkki ja näitä kieliä käyttävät mm. Eric Clapton, John Mayer, Steve Vai… ja tuhannet ja taas tuhannet kitaristit! Nämä kielet valmistetaan tiukimpien standardien ja tarkkuusvaatimusten mukaan soinnin ja käyttökestävyyden takaamiseksi. Punotuissa kielissä on heksakulmainen ydinlanka, jonka päälle nikkelipinnoitettu punoslanka kehrätään. Punomattomat kielet valmistetaan tinapinnoitetusta hiiliteräksestä. Kielien sointi on tasapainoinen ja kaikkiin musiikkityyleihin sopiva. Slinky Electric-sarjoja on tarjolla laaja valikoima eri paksuuksia tavanomaisista 6-kielisistä aina 8-kielisiin setteihin.

Akustisen kitaran teräskielet. Punoslanka 80% kuparia ja 20% sinkkiä on kierretty tinapinnoitetun teräksisen ydinlangan ympärille. Näissä kielissä on kirkas sointi ja runsaasti ylempiä harmonisia kerrannaisia.

Konserttilaatuiset nylon-kielet klassiselle kitaralle. Punotuissa kielissä on nylon-ydin, jonka ympärillä on hopeapinnoitettu kuparipunos. Kielet ovat Medium-vahvuiset ja tuottavat miellyttävän tasapainoisen soinnin.

Nämä perinteiset roundwound-bassonkielet soivat selkeän erottelevasti ja voimakkaasti. Kielen ydin on korkealuokkaista terästä ja punos nikkelipinnoitettua teräslankaa. Nämä kielet ovat kotonaan kaikissa musiikkityyleissä ja niiden käyttäjälista on todella mittava.

RPS-kielet perustuvat ”tavallisiin” Slinky Electric-kieliin. Erona on punomattomien kielten patentetoitu ratkaisu, jossa kielen päänuppi on vahvistettu pronssipunoksella. Tämä vähentää varsinkin vibratalloissa kielen katkeamisen riskiä nupin tuntumasta.

Ernie Ball coated-kielissä on emalipinnoite. Tämän tyyppistä pinnoitetta käytetään hi tech-teollisuudessa suojaamaan arvokkaita kaapeleita korroosiolta ja kulumiselta. Emalointi ei ole muovia tai kumia, vaan metallia, jonka ansiosta kieli soi luonnollisesti ja kestää huomattavasti tavanomaista pitempään. Kaikissa coated-kielissä silmukkanuppi on kiinnitetty vahvalla ja kestävällä titaanipunoksella.

Phosphor bronze

Ernie Ball Coated bassonkielet perustuvat samaan ytimeen ja punokseen kuin tavalliset EB slinky-bassonkielet, mutta näissä kielissä on patentoitu ”enamel coating”-teknikka. Oiva valinta soittajalle, joka pitää perinteisen kielen soittotuntumasta ja haluaa nauttia pinnoitettujen kielten eduista.

Ernie Ball Earthwood Phosphor Bronze Acoustic-kielissä punoslanka on fosfori-pronssia. Kielten sointi on voimakas, tukeva ja kirkas - kautta maailman kitaristien suosima. Kielet toimitetaan ilmatiivisti suljetussa pussissa, jotta kielivarastosi säilyy tuoreena pitemmilläkin kiertueilla.

Stainless steel-kielet soivat kirkkaammin kuin perinteiset kielet. Punotuissa kielissä on hex-kulmainen ydinlanka, joka ympärillä on korkealuokkainen ruostumaton teräslankapunos. Punomattomat kielet ovat tinapäällystettyä hiiliterästä.

Flatwound-kielten sointi ja soittotuntuma ovat omaa luokkaansa. Silkinsileä pehmeä, pyöreä ja miellyttävä sointi - sormituntumaa voi kuvailla samoin sanoin. Ernie Ball Flatwound-kielissä on hex-kulmainen teräksinen ydinlanka ja punos on kromipinnoitettua terästä.

Ernie Ball Cobalt on aivan uuden tyyppinen kitarankieli. Metalliseoksessa on mukana kobolttia, joka on monien tämän päivän high tech-mobiillilaitteiden yleinen raaka-aine. Tärkeintä kitaristille on kuitenkin tuttu sointi, joka näissä kielissä yhdistyy aivan uuteen dynaamiseen tuntumaan ja tavallisia kieliä laajempaan taajuustoistoon. Koboltilla on myös voimakkaampi magneettinen vaste, jonka tuloksena saavutetaan perinteisiä kieliä vahvempi signaalitaso. Kobolttiseos muistuttaa ominaisuuksiltaan teflonia, mikä merkitsee parempaa likaantumisen ja hikoilun sietoa.

Ernie Ball Cobalt on täysin uuden tyyppinen bassonkieli. Metalliseoksessa on mukana kobolttia, joka on monien tämän päivän high tech-mobiillilaitteiden yleinen raaka-aine. Tärkeintä basiistille on kuitenkin tuttu sointi, joka näissä kielissä yhdistyy aivan uuteen dynaamiseen tuntumaan ja tavallisia kieliä laajempaan taajuustoistoon. Koboltilla on myös voimakkaampi magneettinen vaste, jonka tuloksena saavutetaan perinteisiä kieliä vahvempi signaalitaso. Kobolttiseos muistuttaa ominaisuuksiltaan teflonia, mikä merkitsee parempaa likaantumisen ja hikoilun sietoa.

M-Steel on lyhennys sanoista Maraging Steel. Kyse on superseoksesta (Martensit) joka on karaistu ”ikäännyttämällä”: Mar-Aging. Materiaali on yksi kovimmista metalliseoksista, jota käytetään yleisesti lentokone- ja puolustusteollisuudessa.

Punotut kielet valmistetaan kiertämällä kobolttiseoksinen punoslanka heksakulmaisen Maraging Steel-ydinlangan ympärille. Punomattomat kielet valmistetaan erikoiskäsitellystä teräksestä, joka sietää kovaa mekaanista ja kemiallista rasitusta. Patentoitu kielinupin punosrakenne on vahva ja pitävä, joten kielet säilyttävät vireensä perinteisiä kieliä paremmin.

M-Steel on kenties kaikkien aikojen ilmaisuvoimaisin kielisarja, joka tuottaa vahvemman signaalitason, laajemman taajuusvasteen ja voimaannuttavan soinnin - enemmän kaikkea.

Ernie Ball Pure Nickel-kielet tuottavat lämpimämmän ja pehmeämmän soinnin kuin tavanomaiset nikkeli/teräskielet. Ydinlanka on toki perinteistä terästä, mutta punoslanka on puhdasta nikkeliä.

Konserttilaatuiset mustat nylon-kielet klassiselle kitaralle. Punotuissa kielissä nylon-ytimen ympärillä on pronssipinnoitettu kuparilankapunos. Kielet ovat Medium-vahvuiset ja tuottavat pehmeän tasapainoisen soinnin. Kielissä on perinteinen päänuppi, joten niitä ei tarvitse kiertää ja solmia tallan ympäri.

Ei hätää, Ernie Ball on pitänyt mielessään myös Pedal Steel-soittajat. Tarjolla on kolme settiä C6 ja E9-virityksille. C6-setti on nikkelipinnoitettu, E9-setti on saatavana sekä nikkeli- että stainless steel-punottuna.

Ernie Ball Everlast-kielet hyödyntävät täysin uutta nano-tekniikkaa, joka suojaa metallia kosteudelta, hieltä ja muulta lialta jotka heikentävät sointia ja lyhentävät kielen kestoikää. Everlast-käsittey tehdään sekä kielen ydinlangan että punoslangan pintaan parhaan mahdollisen suojan saavuttamiseksi. Pinnoitteen vaikutus sointiin ja soittotuntumaan on äärimmäisen vähäinen. Everlast-kieliä on saatavana kahta versiota; 80/20 Bronze, joka tuottaa enemmän keski- ja yläänirekisteriä sekä Phosphor Bronze, jonka sointi on tasaisempi.

Aluminum Bronze Acoustic-kielet soivat voimakkaammin ja erottelevammin kuin perinteiset pronssikielet ja sietävät myös paremmin korroosiota. Aluminum Bronze Acoustic-kielissä on Ernie Ball Maraging Steel hex-ydinlanka jonka ympärillä Aluminum Bronze-punos. Tuloksena selkeä, erotteleva bassorekisteri ja säkenöivän heleä yläpää.

”Vanhoina hyvinä aikoina” flatwound-kielten tumma, tyypillinen tumppusoundi oli ainoa vaihtoehto basisteille. 60-luvun puolivälissä sointi-ihanteet alkoivat muuttua ja basistit vaativat voimakkaampaa sointia, mikä johti roundwound-bassonkielien esiinmarssiin ja yleistymiseen basistien standardivarustusteena. Viime aikoina on jälleen alettu etsiä ja yhdistellä perinteisiä vintage-retro-sävyjä uusiin virtauksiin. Ernie Ball Slinky Flatwound on uudentyyppinen kieli, jossa klassinen pehmeä "thump" ja Flatwound-kielen soittotunuma on saatu aikaan modernilla kobolttipunoksella. Tuloksena on mainio paletti vanhaa ja uutta tämän päivän bassistin soundimaailmaan.

Tuote on siirretty ostoskoriin