Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Zildjian

Kaikilla yhtiöillä on historiansa, Zildjianin tarina alkaa v. 1623

Zildjian on armeniaa ja tarkoittaa "symbaalintekijää". Nimi annettiin 1600-luvulla konstantinopolilaiselle alkemisti Avedikselle. Yrittäessään valmistaa keinotekoista kultaa hän tuli sekoittaneeksi lejeerinkiinsä kuparia, tinaa ja hopeaa. Kultaa siitä ei ikinä syntynyt, mutta Avedis huomasi lejeeringin loistavat sointiominaisuudet. Hän päätti luovuttaa ja alkoi valmistaa symbaaleita.

Avedis saavutti uudessa tuotannossaan merkittävästi parempaa menestystä kuin alkemiassa. Hänen symbaalinsa levisivät ympäri Konstantinopolia ja uuden ainutlaatuisen kupari-tina-hopeaseoksen reseptin hän antoi siirtyä perimätietona lapsilleen, jotka jatkoivat perheyrityksen toimintaa.

300 vuotta myöhemmin perheen pään nimi oli jälleen Avedis (Avedis ensimmäisen pojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanoika). Tämä Avedis muutti USA:han vuonna 1908. Kun tuli hänen vuoronsa ottaa perheyritys johtoonsa, hän päätti siirtää symbaalinvalmistuksen uuteen kotimaahansa, tarkemmin Bostoniin. Avedis oppi tuntemaan useimmat sen ajan tunnetuimmat rumpalit. Erityisen hyvä ystävä hänestä tuli Gene Krupan kanssa, joka toi musiikkiin paljon uusia ideoita ja antoi suunnan modernille rumpujen soitolle. Gene mm. jakoi tahdit symbaaleilla, kun ne ajan tavan mukaan ilmaistiin virvelillä.

Yhteistyössä ajan rumpaleiden kanssa Zildjian tuli kehittäneeksi joukon eri tyyppisiä symbaaleita, jotka tänään ovat itsestään selviä. Ride- crash-, hihat- ja splash-symbaalit - kaikki ne ovat alkujaan Avediksen nimeämiä.

Zildjian onkoko ajan kehittänyt uusia symbaalityyppejä, valmistusmenetelmiä ja materiaaleja. Tässä työssä merkittävän panoksen antavat ammattirumpalit ja lyömäsoittajat. Zildjianin asema maailman johtavana symbaalimerkkinä perustuu ja jatkuu vanhan Avediksen metalliseokseen ja käsityötaitoon joka periytyy neljän vuosisadan takaa.

Zildjian tarjoaa laajan valikoiman orkesterisymbaaleja, crotaleja ja useita eri kokoisia gongeja. Valikoimassa on sopiva vaihtoehto kaikkiin kuviteltavisa oleviin musiikkityyleihin ja konserttitilanteisiin. Orkesterisymbaalit toimitetaan sovitettuina pareina, lisäksi Classic Orchestral ja K. Konstantinople -sybaaleita on saatavana yksittäisinä telinesymbaaleina.

K.Zildjian-symbaalit taotaan ainutlaatuisella perinteisellä tavalla, jonka ansiosta symbaalit saavat kuivan, tumman ja säkenöivän ominaissoinnin. Sointi muovautuu vaivatta rumpalin käsissä intensiivisesti ja vivahteikkaasti. K-sarja on suosikki jazz-piireissä ja haluttu myös rock- ja funk-rumpaleiden keskuudessa.

Zildjian K Custom-symbaalit valmistetaan samalla periaatteella kuin alkuperäinen K-sarja , mutta menetelmää on kehitetty siten että symbaalien "kuivat" ominaisuudet korostuvat. Tuloksena soundi joka laajentaa symbaalien käyttömahdollisuuksia. K Custom Dark-sarjassa on kuiva "trash" yläsävelsarja ja lyhyt tarkasti hallittava sointi.

Zildjian Kerope on uusin lisäys K-perheeseen. Nämä käsintehdyt symbaalit kuulostavat samalta kuin näyttävät -täyteläisiltä, tummilta ja monimuotoisilta.

Kerope-sarja muistuttaa vahvasti 50- ja 60-luvun symbaaleita, joten ne vastaavat hienosti myös tämän päivän musiikillisiin vaatimuksiin. Sarja on saanut nimensä Kerope Zildjianilta, joka toimi Zildjianin johtajana vuosina 1865 - 1909. Näinä vuosina kehiteltiin klassinen K-soundi, joka on tänäkin päivänä yksi symbaalimaailman ikonisia soundeja. Keropen muistoksi Zildjian julkaisee nyt symbaalisarjan, joka käsittää 14" ja 15" hi-hatit, sekä 18", 19", 20" ja 22" symbaalit.

Huomattavaa on se, että Kerope-symbaaleille ei ole merkitty mitään erityistä luonnetta, kuten "thin" tai "medium". Tosiasiallisesti Kerope-sarja on molempia. Jokaisen symbaalin pohjaan on merkitty tarkka yksilöllinen paino.

K Constantinople-sarjassa Zildjian on tuonut takaisin klassisen lämpimän ja tummasävysen K-soundin ajoilta, jolloin symbaalit tehtiin Turkissa. Kehitystyössä oli mukana Elvin Jones (mm. Miles Davisin ja John Coltranen yhtyeistä) - rumpali, joka teki tunnetuksi juuri tämän soundin 50- ja 60-luvuilla. K Constantinople-symbaalit valmistetaan erittäin tarkan kontrollin alla hyvin pienissä tuotantoerissä. K Constantinople on symbaali niille rumpaleille, joille vain paras on riittävän laadukasta.

A Zildjian on maailman suosituin ja eniten käytetty symbaali. Sarja mallivalikoima on kaikkein laajin ja A Zildjianin kristallinkirkkaasta ja täyteläisestä soinnista on vuosien saatossa muodostunut tavaramerkki, johon kaikkia muita symbaaleja verrataan.

A'Custom -sarja perustuu klassiseen A -sarjaan, mutta sen valmistuksessa käytetään uutta taontamenetelmää jolla symbaaleista tulee ohuempia. Sarjan kehittelyssä oli mukana useita huippurumpaleita ja sen sointi on kuin luotu moderniin rock- ja popmusiikkiin. Soundia kuvataan usein sanalla "sweet" - ei liian tumma eikä liian kirkas - ja se erottuu bändin kokonaissoinnissa viemättä silti liikaa muun rumpusetin osuudesta. A Custom -symbaalit ovat brilliant viimeisteltyjä.

Esittelemme ylpeinä “A Avedis” -kokoelman, joka tuo uuden ulottuvuuden legendaariseen Zildjian “A” symbaalivalikoimaan. Tämä sarja henkii 1930 – 60 -lukujen vintage-soundia mutta on silti selkeästi moderni ja oleellinen tämän päivän musiikissa. Näissä symbaaleissa on se ajaton, ikivihreä sointi, joka on kaikille tuttu tuhansilta 20. vuosisadan huippurumpaleiden levyttämiltä ykköshiteiltä.

“A Avedis” -kokoelman nimi on kunnianosoitus Avedis Zildjian III:lle, modernien amerikkalaisten symbaalien isälle. Hänen USA:ssa kehittämänsä ja valmistamansa symbaalit olivat olennainen osa populaarimusiikkia swingistä bebopiin ja rock & roll-vallankumoukseen. Nyt tuo legendaarinen symbaalisoundi on remasteroitu uuden sukupolven rumpaleiden käyttöön.

Kokeile ja löydä eksoottisia sointeja Zildjianin laajan FX-symbaalisarjan joukosta. Lisää sointiisi sävyä ja persoonallisuutta, jolla erotut tavanomaisesta.

Kahden vuoden määrätietoisen tutkimus- ja suunnitteluprojektin tuloksena Zildjian Sound Lab on saanut aikaan modernin uuden symbaalisoundin legendaariseen Zildjian-valikoimaan. Uusi S Series on ilmaisuvoimainen symbaali, jossa on tasapainoinen sointispektri moniin eri musiikkityyleihin. Sen perustana on B12 metalliseos (88% kupari, 12% tinaa) ja sen valmistuksessa käytetään terävimmän kärjen tekniikoita, joilla luodaan monipuolinen symbaali tämän päivän rumpaleiden vaatimuksiin.

  • B12 seos: 88% kuparia, 12% tinaa – tuottaa mainion tasapainon matalien, keskialueiden ja korkeiden taajuuksien kesken.
  • Täysin sorvattu: ylä- ja alapintojen sorvaus optimoi symbaalin painon, soittotuntuman ja soinnin.
  • Voimakas taonta antaa näille symbaaleille erityiset sointiominaisuudet kaikilla soittovoimakkuuksilla.
  • Brilliant Finish: Zildjianin tavaramerkki antaa symbaaleille upean ulkonäön ja ilmavan, kirkkaan ja säkenöivän soinnin.
Ilham on turkin kieltä ja tarkoittaa inspiraatiota. Tästä johtuen sarjaa kutsutaan I Family-nimellä.

ZBT

ZBT Series - ensi askel Zildjianin symbaalisoundin maailmaan. Zildjian Sound Labin kehittämä uudenlainen valmistusmetodi antaa ZBT-symbaaleille intensiivisen ja erottuvan soinnin. Symbaaleissa on perinteinen, kauttaltaan sorvattu viimeistely.

START HERE, GO ANYWHERE

Your journey of musical expression starts here with Planet Z - a line of cymbals made for drummers looking for cutting, bright tones and shorter sustain. Explore Planet Z and the entire Zildjian universe of sounds!

Zildjian on kehittänyt innovatiivisen soittoelämyksen ja esittelee uuden L80 Low Volume Cymbal -sarjan. L80 Low Volume-symbaali on mainio instrumentti rumpalille, joka kaipaa hiljaisempaa sointia mutta ei halua tinkiä autentisesta Zildjian-symbaalin soittotuntumasta. Mainio ratkaisu harjoittelutilanteisiin, treenikämpille, kouluihin ja keikoille jossa edellytetään matalaa äänenvoimakkuutta.

Zildjian-rumpaleiden itselleen suunnittelemet kapulat valmistetaan parhaista raaka-aineista.

Zildjianin kapulat valmistetaan samalla asenteella ja laatustandardeilla kuin maailmankuulut symbaalit ja ovat taatusti suoria.

Vaahtera on puulajina hieman kevyempi, joten kapula voi olla paksu mutta silti mukavan kevytsoittoinen.

Hickorykapulat kumisella kädensijalla. Pituus ja halkaisija millimetreinä.

Anti Vibe™-rumpukapuloissa on erityinen lyönnin aiheuttamaa tärähdystä vaimentava rakenne. Nämä kapulat sopivat erityisesti esim. sähkörumpujen, harjoitusalustojen ja muiden kovien pintojen soittoon. Pituus (L) ja halkaisija (D) millimetreinä.

Valmistettu kerroksittain hartsiliimatusta amerikkalaisesta koivusta, eli materiaali on tiivis, tasalaatuinen - tuottaa tarkan tuntuman ja kestää käytössä.

Zildjianin tuotesortimentti käsittää muutakin kuin tavallisia kapuloita. Tarjolla on vispilöitä, risuja ja nuijia - älykkäästi suunnteltuja varusteita ilmaisuvoimaisen lyömäsoittajan moninaisiin tarpeisiin.

Harjoitusalustat, symbaalilaukut, kapulalaukut ja kaikki elintärkeät rumpalin varusteet. Suojaa arsenaalisi aidoilla Zildjian-merkkituotteilla.

T-paidat, lippikset ja muut viileät vetimet. Vedä päällesi Zildjian Gear-releet niin muutkin näkevät mikä on maailman paras symbaali.

Tuote on siirretty ostoskoriin