Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Takamine

Takamine aloitti yhtiönä toimintansa 1959, mutta vasta vuonna 1962 otettiin käyttöön nimi Takamine. Nimi lainattiin suoraan Japanissa sijaitsevalta Takamine-nimiseltä vuorelta, jonka juurella sijaitsee yhtiön kotipaikka, Sakashitan kaupunki. Vuonna 1968 yhtiön 60 työtekijää johti mestarirakentaja nimeltään Mass Hirade. Hirade kehitti ja esitteli useita parannuksia soittimien rakenteeseen ja valmistusmenetelmiin, jotka kohottivat Takaminen mainetta. Yksi Takaminen huippumallistoista kantaa tänäkin päivänä hänen nimeään kunniakkaasti. 1975 Hirade nimitettiin Takamine-yhtiön toimitusjohtajaksi ja vasta tässä vaiheessa Takamine-soittimien vienti maailmanmarkkinoille käynnistyi toden teolla. 1978 esiteltiin kolmen vuoden kehitystyön tuloksena heidän ensimmäinen elektroakustinen kitaransa PT-007S, josta tuli suurmenestys. Siitä lähtien Takamine on ollut synonyymi elektroakustiselle kitaralle ja on edelleen yksi markkinoiden suurimmista merkeistä. Glenn Frey, Jon Bon Jovi, Glen Hansard, Toby Keith, Bruce Springsteen, Bruno Mars, John Scofield… Takaminen artistilista on pitkä. Kun soittimesi nimi on Takamine, olet valinnut itsellesi elinikäisen kumppanin esiintuymislavoille !

Pro Series 3-kitarat ovat ammattilaisen työkaluja, joihin voi luottaa niin keikalla kuin studiossa. Täyspuisen soittimen sivut ja pohja ovat Sapele-mahonkia, kansi seetriä. Kaula on mahonkia ja ruusupuisessa otelaudassa on hienostuneet ”dot-in-dot”-upotukset. Kaula ja runko ovat satin-viimeistellyt, mutta kitaran kansi on kiillotettu. Pro Series 3-kitarat on varustettu Takaminen omalla CT4B-II -etuasteella, jossa on 3-alueinen EQ sisäinen viritysmittari. Mukana kova kotelo.

Nämä kitarat ovat kokonaan mahonkia, joka antaa soittimille sekä kauniin ulkonäön että miellyttävän soinnin. Sävy on lämmin, selkeästi keskiäänivoittoinen mutta heleä. Saatavana täysin akustisina tai mikitettyinä cutaway-malleina.

Takamine Legacy Series on kokoelma klassikomalleja, joista Takamine on tullut tunnetuksi vuosikymmenten varrella. Monet näistä kitaroista ovat kestosuosikkeja kuten EF341SC, joka nähdään jatkuvasti maailman suurimpien artistien käsissä. Tai kokonaan koa-puusta rakennettu häikäisevä pieni kaunotar EF407 perinteisellä slotted headstockilla. Kaikki nämä kitarat syntyvät Takaminen Japanin tehtaan mestarirakentajien käsissä ja toimitetaan kovalla kotelolla.

Pro Series 1-kitarat ovat tosi soittajan instrumentteja, jotka tarjoavat häivähdyksen Takaminen japanilaisen soitinrakennuksen magiaa. Sivut ja pohja ovat Sapele-mahonkia, täyspuisessa seetrikannessa on x-brace-tuenta Kaula on mahonkia ja otelauta ruusupuuta. Rungossa ja kaulassa on himmeä satin-viimeistely, kannessa sitä vastoin korkeakiiltoinen lakkapinta. Kaikissa malleissa on Takaminen oma CT4B-II -etuaste, jossa on 3-alueinen EQ ja sisäinen viritysmittari. Mukana kova kotelo.

Pro Series 5 on suunniteltu vaativan keikkakitaristin tarpeisiin. Nämä kitarat perustuvat klassiseen reseptiin: täyspuinen kuusikansi, sivut ja täyspuinen pohja ruusupuuta. Sointi on vahva, voimakas ja samalla valtavan dynaaminen. Kaula on mahonkia, otelauta ruusupuuta. Kaula on muotoiltu asymmetrisesti, eli bassopuolelta hieman ohuemmaksi ja näin ollen soittotuntuma on todella miellyttävä. Kaikki Pro Series 5-kitarat on varustettu Takamine CTP-3 Cool Tube-etuvahvistimella, joka toimii hienosti niin keikalla kuin studiossa. Mukana kova Takamine-kotelo.

Taka-mini on kokoelma 3/4–kokoisia kitaroita. Nämä ovat erinomaisia juniorikitaristin soittimia tai mielenkiintoisia vaihtoehtoja ammattisoittajan sointiskaalaan. 3/4–kitarat toimivat kirkkaamman ja pienemmän sointinsa ansiosta mainosti vaihtoehtoisissa virityksissä, vaikkapa ns. Nashville-vireessä Taka-mini on oiva työkalu lauluntekijälle. Kaikissa Taka-mini-malleissa on Takaminen oma TP4T-etuvahvistin, jonka ansiosta kitara toimii sekä kotisoittimena että livekeikoilla.

Tässä kitara Sinulle, joka etsit jotain erityistä. 90-sarjan soittimien sivut ovat ruusupuuta, kolmeosainen tausta ruusupuuta ja loimuvaahteraa sekä täyspuinen kansi kuusta. Kaula on mahonkia, otelauta ruusupuuta ja kaikki metalliosat kullattuja. Mikrofonilla varustetuissa malleissa on Takamine TK-40D -etuvahvistin.

50-sarjan tyylikkäissä ja ylellisissä kitaroissa sivut ja pohja ovat ruusupuuta ja täyspuinen kansi kuusta. Tässä sarjassa on tarjolla myös tyylikäs Brown Sunburst-värivaihtoehto. Mikrofoneilla varustetuissa malleissa on Takamine TP-4DT -etuaste.

Kun tarvitset hyvää allround-kitaraa ja pidät hieman ronsikmmasta ulkonäostä, 30-sarjalainen voi olla se oikea vaihtoehto. Sivut ja pohja ovat mahonkia ja kansi täysipuista kuusta. Kitaroissa on tyylikäs musta lakkaviimeistely ja saatavana on versiot mikillä tai ilman mikkiä.

G20-sarjan kitaroissa on seetrikansi, joka tuottaa hieman pyöreämmän ja pehmeämmän soinnin. Sivut ja pohja on mahonkia ja valittavissa on perinteinen Dreadnought tai Takaminen oma NEX-runkomuoto. Täysin akustisten versioiden lisäksi tarjolla on Takaminen omalla tallamikrofonilla ja TP-4TD -etuasteella varustettuja vaihtoehtoja.

Takaminella on pitkä historia nylonkielisten kitaroiden valmistajana. Oletpa harrastaja tai ammattilainen, löydät G Series Classical-malleista sopivan soittimen. Kitarat ovat helpposoittoisia, soivat tasapainoisesti ja dynaamisesti.

Akustisen basson tekeminen ei ole erityisen vaikeaa, mutta HYVÄN akustisen basson aikaan saamisessa on haasteensa. Takamine on rakentanut akustisia kitaroita 60-luvulta saakka ja tämän kokemuksensa pohjalta tarjoaa sarjan akustisia bassoja, jotka tarjoavat omissa hintaluokissaan todella vahvan ja tyyliin sopivan työkalun myös unplugged-keikoille.

Vanhan ja hyvin sisäänsoitetun kitaran soinnissa ja tuntumassa on oma hohtonsa. Takamine on kehittänyt ”Thermal Aging” -tekniikan, jolla kyetään jäljittelemään hyvin ikääntyneen kuusikannen sointi ja soittotuntuma. Tuloksena kitara, jonka sointi on avoin ja vastaa soittajan pienimpiinkin dynaamisiin vihjeisiin. Thermal Top-sarjassa on tarjolla kaksi materiaalivaihtoehtoa rungoissa: solid rosewood tai solid mahogany. Mahogany-version sointi on keskiäänivoittoisempi, vastaavasti rosewood-versiossa soinnissa on enemmän basso- ja diskanttisävyjä. Kaikissa Thermal Top-malleissa on Takaminen uusi TLD-2 -etuvahvistin, joka on sijoitettu suoraan ulostulojakin yhteyteen ilman erillistä upotusaukkoa kitaran sivulla. Kaikki sarjan mallit toimitetaan luonnollisesti tukevassa kovassa kotelossa.

Takaminen nylonkieliset kitarat ovat täydellinen yhdistelmä perinteistä ja modernia soitinrakennustaitoa. Mass Hirade, joka toimi Takaminen mestarirakentajana, suunnitteli jo 60-luvulla valikoiman klassisia kitaroita, joihin nykyinen mallisto perustuu. Nämä huippumallit tehdään käsin Takaminen Japanin tehtaalla ja tarjolla on sekä klassisia konserttisoittimia, että jännittäviä crossover-malleja moderneille kitaristeille.

G10-sarjan kitarat tarjoavat erinomaisen soinnin ja laadun hintaluokassaan. Kaikissa malleissa sivu ja pohja on mahonkia ja kansi kuusta. Kaula mahonkia ja otelauta ruusupuuta. Tarjolla täysin akustinen kitara tai mikrofonilla ja Takaminen TP4T-etuvahvistimella varustettu cutaway-runkoinen versio.

Tuote on siirretty ostoskoriin