Rhythm Tech

0 produkter

Kaikki tuotemerkit

Parannettu ympyrä

Rhythm Tech-merkin isä on nimeltään Richie Taninbaum. Hän toimi pitkään sessiorumpalina, ja työskenteli mm. New Yorkin kuuluisalla Power Plant-studiolla tuottaja Bob Clearmountainin kanssa.

– Oltiin äänittämässä tamburiiniraitaa biisiin, joka kesti yli 15 minuuttia. Parin oton jälkeen olin niin puhki, että en jaksanut enää ottaa uusiksi. Minulle tuli huono omatunto, mutta Bob kertoi että noin käy kaikille soittajille.

Taninbaum päätti kehittää sellaisen tamburiinin, jota olisi kevyt soittaa ja se soundaisi hyvältä. Hän päätteli, että perinteinen pyöreä muoto on ongelma, koska tamburiinin painopiste tulee tarpeettoman kauas kädestä. Sen vuoksi tamburiini ei ole tasapainossa ja sen heiluttaminen vaatii liikaa voimaa. Tamburiinin painopiste sijaitsee sen kehän keskipisteessä ja siksi olisi edullisinta pitää tamburiinia kädessä juuri siitä. Painopiste tulisi lähemmäksi kättä, mikä parantaisi soittotuntumaa ja vaatisi vähemmän voimaa. Niinpä Taninbaum kehitti puolikuun muotoisen taburiinin kehyksen, jonka ensimmäiseen prototyyppiin tehtiin vielä pehmustettu kädenisja. Tämän tamburiinin soittomukavuus oli ennenkulumaton varsinkin pitkissä sessioissa.

Toista vuosikymmentä myöhemmin Rhythm Techin puolikuun muotoinen tamburiini on yhä ainutlaatuinen: hyvin harvat perinteiset soittimet ova kokeneet näin perinpohjaista muutosta ja tulleet alkuperäsitä keksintöä paremmiksi. Tässä tapauksessa uudelleen muotoilu on tunnustettu niin uraauurtavaksi, että Ryhtm Tech-tamburiini on saanut paikan New Yorkin Museum Of Modern Arts'issa.

Tällaiseen savutukseen tarvittiin fiksu rumpali.