Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Korg

Korg-yhtiön perustivat Japanissa 60-luvun alussa Tsutomu Katoh ja hänen kollegansa Tadashi Osanai. Alussa firman nimi oli Keio Electronic Laboratories ja se aloitti toimintansa ensimmäisissä toimitiloissaan 1962. Nimi Keio valittiin koska se sisälsi alkukirjaimet perustajien sukunimistä. Sama nimi oli myös rautatielinjalla, jonka reitti kulki aivan verstaan ikkunan ohitse.

1963 esiteltiin Katohin ja Osanain esikoistuote DoncaMatic DA-20, sähköinen pyöriviin kiekkoihin perustuva rytmikone. DA-20:n seuraaja oli DA-11, täysin sähköinen DoncaMatic-malli.

Pari vuotta myöhemmin Katohiin otti yhteyttä Fumio Mieda, insinööri, joka halusi rakentaa uudentyyppisen urun. Erona useimpiin sen aikaisiin urkuihin oli Miedan version ohjelmoitavuus. Vaikka Mieda itse kutsui luomustaan uruksi, hän tuli itse asiassa rakentaneeksi syntetisaattorin. Laitteita tehtiin ja myytiin 50 kappaletta uudella Korg-nimellä, joka yhdistettiin sanoista Keio ja Organ (englanniksi urku, kuten tunnettua).

70-luvulla Korg kehitti koko joukon syntetisaattorimalleja mm MiniKorg, PE-1000 Polyphonic Ensemble ja MS-20. Yhtiö ei rajoittunut pelkästään syntetisaattoreihin. 1975 esiteltiin maailman ehdottomasti ensimmäinen taskukokoinen viritysmittari, WT-10 - tuote joka sittemin on saanut lukemattomia seuraajia.

1981 tuli PolySix, syntetisaattori joka oli ainutlaatuisesti sekä ohjelmoitava että polyfoninen ja ennenkaikkea niin halpa, että lähes kenellä tahansa oli varaa ostaa se. Jälleen uusi kehitysaskel oli 1988 esitelty M1 - syntetisaattori, joka sisälsi aitoja samplepohjaisia soundeja, rumpukoneen, sekvensserin ja digitaalisen efektiprosessorin yhdessä soittimessa - lyhyesti sanottuna: maailman ensimmäinen työasema.

Korg Volca on sarja sekä analogisia että Volca FM:n myötä digitaalisia syntetisaattoreita, joiden konepellin alla hyrrää klassinen 16 askelinen step sekvensseri bassoihin, rytmeihin ja synafraaseihin. Volca-sarjan tekniikan perusta on ajalta, jolloin analogitekniikka hallitsi maailmaa.

SV1

Korg SV1, Stage Vintage Pianos tarjoaa hienostuneen valikoiman tunnetuimpia ja käytetyimpiä sähkö- ja akustisia pianoja, klavinetteja, urkuja, jousistoja ja syntetisaattoreita huippulaatuisina mallinnuksina.

Microkorg on luultavasti maailman eniten myyty syntetisaattori, onhan alkuperäinen malli ollut tuotannossa jo 10 vuotta. Tuoteperheeseen on tullut lisäksi microKORG-XL+, joka noudattaa samaa "iso soundi pienissä kuorissa"-periaatetta. Nämä syntetisaattorit tuottavat paksun ja tukevan vintage-henkisen soundin ja XL+ tarjoaa lisäksi PCM-sampleja eri tyyppisistä soitinäänistä.

Kross asettaa uuden vertailukohdan kohtuullisen hintaluokan syntesoijille. Täysimittainen toiminnallisuus ja huippuluokan soundit ovat käyttettävissä studiossa, keikalla tai vaikka kadulla, koska Kross toimii myös paristoilla.

PA tulee sanoista Professional Arranger, mutta Korgin arranger-kosketinsoittimet tuottavat soittamisen iloa muillekin kuin ammattimuusikoille. Sarjasta löytyy sopiva instrumentti niin ensimmäistä kosketinsoitintaan hankkivalle, kuin markkinoiden parasta suorituskykyä tarvitsevalle soittajalle.

Kaikki rytmit, säestystaustat ja soundit ovat Korgin huipputiimin ohjelmoimia ja musiikkityylit kattavat kaiken tekno-tanssibeateista klassisiin ikivihreisiin.

Pitchblack viritysmittarit
Täältä löydät hyvällä maulla suunniteltuja DA muuntimia musiikin soittamiseen USB:n välityksellä tietokoneeltasi parhaalla mahdollisella äänenlaadulla. Tarkka reaaliaikainen DSD to analog konversio on salaisuus DS-DAC tuotteiden korkealaatuisen ääniresoluution takana. Audiotiedostot kuten MP3:t ja WAVit muunnetaan reaaliaikaisesti 5,6mHz DSD dataksi eli 128 kertaa korkeammalle näytteenottotaajuudelle kuin esimerkiksi CD-levyt. DS-DACin ydin on huippulaadukkaat DA muuntimet Cirrus Logicilta sekä mukana tuleva Audio Gate softa. Audio Gate tukee monia tiedostoformaatteja, kuten MP3, AAC, 44.1 / 48kHz WAV, korkean resoluution formaatteja kuten 24-bittisiä (96/192kHz) WAV ja FLAC, sekä tietenkin 1-bit DSD 2.8 mHz ja 5.6mHz.
Korgin digitaalipianot soveltuvat niin vasta-alkajalle kuin ammattikäyttöön, niin kotiin kuin keikalle.
Kansainvälisesti tunnustettujen elektronisten artistien määrä kasvaa kaiken aikaa ja DJ:t ovat tämän päivän tähtiä. Korg on jo vuosia kehittänyt ainutlaatuisia Kaoss-tuotteita DJ:lle ja näille artisteille.
Wavedrum aloitti Korgin rumpulaitteiden aikakauden. Täältä löydät myös piezomikein toimivan ClipHitin sekä perinteisempiä rumpukoneita.
Korgin kitarapedaalimallisto.
Täältä löydät MIDI kontrollerit niin studiolle, keikkakäyttöön kuin tien päälle.
Korg on tehnyt syntetisaattoreita 70-luvusta lähtien ja on edelleen syntetisaattorimarkkinoiden kehityksen huipulla. Soitinten kirjo on laaja ja täältä löydät niin Kronos työasemat, uudet- ja klassikkoanalogisyntetisaattorit, digitaalipianot kuin säestyskoskettimistotkin.
Korgin viritysmittarit nauttivat maailmanlaajuista suosiota, täältä löydät virittimen kaikkiin tarpeisiisi.
Sustain (damper) ja expressio pedaalit, kantokassit ja -caset sekä varavirtalähteet löydät täältä.
Tuote on siirretty ostoskoriin