Expressive E

4 tuotetta

Kaikki tuotemerkit

Osmosen alkuperä

Expressive E perustettiin yhden yksinkertaisen tavoitteen vuoksi: tekemään tuotteita elektronisen musiikin tekemiseen, jotka ovat yhtä välittömiä ja ilmaisuvoimaisia kuin akustiset soittimet. Itseasiassa eräs Expressive E:n ensimmäisistä projekteista sai alkunsa Pierre ja Marie Curie Yliopistossa Pariisissa, missä Expressive E:n perustajat tutkivat erästä suurimmista inspiraationlähteistään – yhtenä ensimmäisistä elektronisista instrumenteista pidettyä ja legendaarista Ondes Martenotia.

Ranskalaisen sellistin ja sähköttäjän, Maurice Martenotin 1920-luvulla keksimässä Ondes Martenotissa oli soinnin intensiteetille erillinen painike (“touche d’intensité”), joka mekanismina muistuttaa sähkötyskonetta, jossa painike säätää äänenvoimakkutta portaattomasti ja tarkasti reaaliajassa. Painamalla painiketta kevyesti soittaja saattoi artikuloida soittoa monipuolisesti samalla oikealla kädellä koskettimistoa soittaen. Painikkeen antama vaste oli erityisen miellyttävä ja persoonallinen ja se johtui mekanismin sisältämästä pienestä pussista, jonka täytteenä oli sähköä johtavaa jauhetta. Expressive E:n kehitystiimi otti asiakseen selvittää, miten tämä miellyttävä tuntuma saataisiin aikaan nykyaikaisin keinoin.
Tuloksena oli silikoninen sylinteri, josta tuli Expressive E:n kehittämän mekanismin ydin ja joka johti ensimmäiseen tuotteeseen, joka oli Touché.

Kaikki tuotteet Expressive E