Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Celestion

Celestion on perinteikäs yhtiö, joka patentoi ensimmäiset kaiutinelementtinsä jo vuonna 1924 perustajiensa Eric Mackintoshin & Cyril Frenchin toimesta. 50-luvun lopulla Celestion valmisti maailman ensimmäisen erityisesti kitaravahvistimeen tarkoitetun kaiutinelementin - nyttemmin legendaarisen "Bluen", jonka soundi tuli 60-luvun brittiläisten rock- ja pop-invaasion myötä tunnetuksi kautta maailman. Celestion-kaiuttimien sointi yhdessä sen aikakauden putkivahvistimien kanssa loivat käsityksen siitä, milltä sähkökitaran ääni kuulostaa velä tänäkin päivänä.

Nyt 50 vuotta myöhemmin Celestionin kaiuttimet jatkavat samaa laadun ja soundin perinnettä ja ovat vakiokaiuttimina maailman kunnioitetuimmissa merkeissä kuten VOX, Marshall ja QSC. Tänä päivänä Celestion valmistaa suuren osan maailman johtavien PA-laitteiden kaiutinelementeistä.

Celestion Compression Drivers HF

Viimeisintä tietokonemallinnusta hyväksi käyttäen on Celestion Compression driverit saatu optimoitua suorituskyvyn, painon ja hinnan sekä tehokkuuden suhteen.

FEA tekniikan avulla tutkitaan ja mallinnetaan ääniaaltojen käyttäytymistä kompressionsdriverissa, minkä ansiosta kukin driveri tuottaa tarkalleen oikean aaltomuodon.

Originals -sarjan kaiutinelementit on valmistettu toimimaan luotettavasti kaiken tyyppisten vahvistimien ohjaamana digitaalisesti mallintavista tehokkaisiin täysputkivahvistimiin. Originals -sarja takaa luontevan soinnin ja mainion suorituskyvyn kohtuullisessa hintaluokassa.

Celestion TRUVOX TF kaiutinelementit ovat väsymättömän tutkimuksen ja tuotekehityksen tulosta ja ne tarjoavat fantastista vastinetta rahoillesi.

Näitä elementtejä voidaan käyttää useimpien valmistajien PA kaiuttimien varaosina ja Truvox sarjan kaiuttimet käyvät myös basso ja kitarakaiuttimiin.

Celestion Heritage Series valmistetaan Englannissa pitkälti käsityönä ja se vastaa Celestionin klassisimpia elementtejä, jotka kuuluivat rockin historiaan lähtemättömästi vaikuttaneiden kitaristien soinnissa. Heritage -sarjan valmistuksesa käytetään alkuperäisiä materiaaleja ja piirrustuksia mahdollisimman autenttisen soinnin saavuttamiseksi.

NTR-sarjan suunnitteluun on panostettu Celestionin useiden vuosien kokemus korkealuokkaisista ammattitason PA-järjestelmistä ja neodyymimagneeteista. Älykkäästi järjestetty lämmönohjaus sekä rungossa että magneetissa vähentää termistä säröä. Valualumiininen runkorakenne tuo mainion teho/painosuhteen, joten NTR-sarjan elementit tarjoavat erinomaisen ratkaisun tehokkaisiin PA-kaiutinjärjestelmiin.

FTR on Celestionin uusin basso- ja keskiäänikaiuttimien kärkituotesarja. FTR-sarjan rungot ovat erityisen tukevarakenteiset raskaiden magneettien ja kovan tehokäytön kuormittavuutta varten.

Celestion PA torvet

Kompressorielementtien lisäksi Celestion on tehnyt sarjan torvia joihin ko. elementit sopivat. Sopivia kaiutin sovelluksia ovat monitorit ja pienet PA kaiuttimet.

Alnico-kaiuttimet kehitettiin 50-luvun lopulla, jolloin suuret nimet VOX ja Marshall alkoivat tarvita elementtejä suurempien konserttilavojen tehovaatimuksiin. Celestion toi markkinoille G12 -kaiuttimen, joka nykyisin tunnetaan nimellä ”Blue”. Tässä elementissä on jäykkä kartio ja Alnico-magneetit, jotka soveltuivat ”uuden” sukupolven soittajien kitarasoundiin ja suuriin volyymeihin.

Green Label-sarjan elementeille tunnusomaista on todella korkea tehonkesto. Green Label on erinomainen valinta rockmuusikoille, jotka soittavat kovalla volyymilla ja haluavat silti säilyttää soinnissaan lämpimän ominaissävyn.

TN-sarja tulee suunnittelutiimiltä, joka alkujaan otti käyttöön neodyymin drivereissa. Näissä kaiuttimissa on prässätty teräsrunko ja tehokas neodyymimagneetti.

Vuonna 2010 George Lynch haastoi Celestionin rakentamaan oman unelmakaiuttimensa. Hän halusi kaiuttimeltaan klassissen Celestion vintage-sävyn lisäksi myös kyvyn tuottaa voimaa ja modernimpaan sointia. Näin syntyi Lynchback, jossa on mainio balanssi 60-luvun lopun sävyä sekä headroomia että keskiäänirekisterin atakkia modernien Celestion-kaiuttimen tapaan.

Yli 50 vuotta on klassinen Celestion-kaiutin ollut merkittävässä roolissa kitarasoundin kehityksessä. Nykyisin Celestionin kokemus kitarakaiuttimien valmistajana kuuluu kaikissa kuviteltavissa olevissa musiikkityyleissä. Jatkuvan tuotekehityksen tuloksena on tarjolla laaja valikoima vintage-henkisiä ja moderneja kaiuttimia keraamisilla tai neodyymimagneeteilla eri koko- ja teholuokissa. Classic -sarjan kaiuttimet ovat itsestään selvä valinta suunnittelijoille ja vahvistinvalmistajille jotka luottavat Celestionin tunnettuun The Voice of Rock & Roll -sointiin nyt ja tulevaisuudessa.

EVH

Kaiutin jolla Edward Van Halen on tuottanut kuuluisan soundinsa kaikki nämä vuodet.

Heritage sarjan G12EVH kaiutin on uusintapainos alkuperäisestä 60-luvun Greenback elementistä EVH logolla kaiuttimen magneettisuojassa.

Tuote on siirretty ostoskoriin