Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Music Man

Fender & Ball, real music men.

Leo Fender (kuulostaa tutulta, eikö vain) ja Tom Walker perustivat Music Manin 70-luvun puolivälissä myytyään aiemman yhtiönsä amerikkalaiselle CBS-viihdekonsernille. Ikävä kyllä, uuden yhtiön taival oli varsin kivinen ja vuonna 1984 omistajat joutuivat myymään Music Man-yhtiönsä lähes konkurssikypsänä.

Ernie Ball ja hänen poikansa Sterling, jotka käynnistivät 70-luvun alussa Ernie Ball Strings-yhtiön näkivät, että markkinoilla oli edelleen suuri kiinnostus USA:ssa tehtyjä laatusoittimia kohtaan. Music Man-instrumenttien hyvä maine saivat heidät tarttumaan tilaisuuteen ja ostamaan myynnissä olleen yhtiön. Sterling Ball oli toiminut vuosien ajan myyntimiehenä ja rakentanut tiiviin yhteistyöverkoston musiikkiliikkeiden ja artistien kanssa. Niinpä Music Man alkoi kasvaa voimakkaasti uuden omistajansa suojissa. Ainutlaatuinen yhdistelmä modernia tekniikkaa ja perinteistä soitinrakennustaitoa on saanut puolelleen suuren joukon eturivin soittajia kuten John Petrucci, Tony Levin, Robert Trujillo, John Deacon, Tim Commerford ja Vinnie Moore ovat kaikki Music Man-soittajaperheen jäseniä. Tervetuloa mukaan!

Sabre esiteltiin 1978 ja se oli ensimmäinen kahdella humbucker-mikillä varustettu Music Man-basso. 2014 Sabre-basso esiteltiin uudelleen osana Music Man Classic-sarjaa. Aivan kuten alkuperäisessä, Sabressa on 2 mini-humbuckeria Alnico-magneeteilla. Runko on saarnea ja hieman pienempi ja sirompi kuin Stingray-mallissa. Kaula on vaahteraa ja siihen valittavissa joko ruusupuu- tai vaahteraotelauta. Talla on Music Man’in oma ja oikean retro-basson tyyliin varustettu String Mute-demppareilla.

Paluu tulevaisuuteen! Yli 30 vuoden jälkeen Ernie Ball/Music Man tuo HD- ja RD-vahvistimet takaisin. Nämä uusvanhat klassikot on luotu uudelleen pienintä yksityiskohtaa myöten ja tuottavat mahtavan määrän sielukasta sointia. Aikanaan 30 vuotta sitten Music Man oli yksi ensimmäisitä hybridivahvistimista, joissa puolijohde-etuaste ohjasi klassista EL34-putkipääteastetta. Tämän toteutustavan ansiosta nämä vahvistimet tuottavat kuulaan neutraalin soinnin, jossa on runsaasti headroomia ja volyymia ja sen vuoksi ne ovat erittäin pedaaliystävällisiä.

Music Man Bongo on basso sinulle, joka haluat hieman tavanomaista persoonallisemman ja erottuvamman työkalun. Bongo on suunniteltu yhteistyössä BMW:n maineikkaan Los Angelesin suunnitteluryhmän kanssa ja sukunäkö on selvästi havaittavissa. Bongo on saatavana useina omintakeisina värivaihtoehtoina, funkysta Desert Goldista goottihenkiseen Stealth Blackiin. Runko on lehmusta, kaula vaahteraa ja varustettu 24-nauhaisella ruusupuuotelaudalla. Tarjolla 4-, 5- ja 6-kieliset versiot. Mikkivaihtoehtoina yksi humbucker, humbucker/ single coil tai kaksi humbuckeria. Mukana kotelo.

Stingray on saavuttanut bassomaailmassa klassikon aseman lyijynraskaan alarekisterinsä ja persoonallisen yläpäänsä ansiosta, ja se on tuttu näky niin funk- kuin metallibasistien käsissä. Resepti on verrattain yksinkertainen, mutta harvat instrumentit pystyvät samaan kuin Stingray. Runko on saarnea ja kaula vaahteraa. Otelautavaihtoehdot ovat joko vaahtera tai ruusupuu, nauhoja on 21. Myös nauhaton vaihtoehto on saatavana, jolloin otelauta on Pau Ferroa. Mikit ovat Music Manin omat ja yhdessä aktiivisen etuvahvistimen kanssa ne tuottavat juuri sen persoonallisen Stingray-soundin. Kaikkein klassisin vaihtoehto on yksi humbucker talla-asemassa, mutta tarjolla on myös Stingray kahdella humbuckerilla tai haluttaessa humbucker/singlecoil-yhdistelmällä. Ja tietysti Stingray on saatavana 4- ja 5-kielisenä. Kotelo sisältyy hintaan.

* Erikoistilauksena myös vasenkätisenä.

Axis suunniteltiin alkujaan Eddie Van Halenille vuonna 1990 ja se on edelleen yksi metallivirtuoosien suosikkikitaroista. Runko lehmusta, kansi upeaa voimakasloimuista vaahteraa. Ratkaiseva Axisin sointiin vaikuttava tekijä on DiMarzio-mikkien kiinnitys suoraan runkoon perinteisen jousiripustuksen sijasta. Kaula ja 22 nauhainen, 25½"-skaalan otelauta ovat vaahteraa. Vibrana on tietysti Floyd Rose ja Schaller-virittimien ansiosta vire säilyy myös äärimmäisen rajuissa syöksypommituksissa. Axisissa on yksi volyymisäädin ja kolmeasentoinen mikkikytkin. Kotelo sisältyy hintaan.

Ball on yksi harvoja perheitä, joka yhä harjoittaa soittimien tuotantoa USA:ssa. Ball Family Reserve on sarja ylellisiä instrumentteja, joissa käytetään hienoimpia puulaatuja ja kunnioitetaan laadun ja soitinrakennustaidon yleviä perinteitä.

Axis Super Sportin mainio sointi ja soitettavuus ei ole jäänyt huomaamatta. Nyt Music Man laajentaa valikoimaa esittelemällä Axis Super Sport Semi Hollow-version. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy hieman erilaiseen f-aukkoon, tässä tapauksessa pikemminkin m-aukkoon. Runko on lehmusta, jossa bookmatched vaahterakansi. Semi Hollow-rakenne saa aikaan kevyemmän soittimen ja erilaisen persoonallisen soundin. Sointia voisi kuvailla ilmavaksi, avoimeksi ja hieman eri tavalla syttyväksi. Axis Super Sport Semi Hollow on saatavana joko DiMarzio custom humbuckereilla.

Music Man Reflex muistuttaa ulkonäöltään Axis-mallia, mutta muuta yhteistä ei juuri olekaan. Reflex-mallin runko on lehmusta ja osittain ontto. Kansi on vaahteraa ja mikit on istutettu mahonkipalkkiin. Tämä rakenne keventää oleellisesti kitaraa ja antaa sille aivan erilaisen ominaissoinnin, jossa basso ja diskantti pyöristyvät ja keskirekisteri soi selkeän avoimesti ja ilmavasti. Mikit ovat DiMarzion erityisesti Music Manille kehittämät ja niitä varten on klassinen 5-asentoinen valitsin. Eikä tässä vielä kaikki, tarjolla on 2-asentoinen vipukytkin, jolla mikit voidaan kytkeä keskenään sarjaan tai rinnan. Näin ollen kitaran sointi on todella moni-ilmeinen, ulottuen napakasta näkkileivästä täyteläiseen humbucker-sointiin. Kaula on vaahteraa ja valittavissa on joko vaahtera- tai ruusupuuotelauta. Voit valita myös kiinteän tallan tai Music Man vintage-tremolon. Virittimet ovat tietysti lukittavat ja luotettavaa Schaller-laatua.

Music Man Classic Collection palauttaa meidät aikaan, jolloin festareilla tanssittiin paljain jaloin ja diggailtiin hämyisintä progea. Näissä bassoissa on saarnirunko ja voimakasloumuisessa vaahterakaulassa on tyylikäs läpikuultava kullankeltainen vintagelakkaus, otelauta joko vaahteraa tai ruusupuuta. Lavassa on Classic Music Man-logo. Alkuperäishenkisessä Stingray-tallassa on 70-luvun funkyt säädettävät kielidempparit.

Kuvittele miltä tuntuisi saada käyttöön 250000 erilaista mikkiyhdistelmää perinteisestä humbucker/humbucker-konfiguraatiosta. Kuulosta utopialta? On aika muuttaa käsityksiä... Kitaristit ja basistit kautta maailman voivat nyt vapauttaa instrumenttinsa perinteisistä kytkentäkaavoista aivan uudella mikkisysteemillä, jonka nimi on Game Changer.

Music Man Armada on lahja kalifornialaisilta soitinrakentajaystäviltämme. Music Man on vuosien ajan tehnyt kitaroita ruuvikiinnitteisellä kaulalla ja 25,5" skaalalla. Armada vie meidät aivan uusiin ulottuvuuksiin... Armadan runko on mahonkia ja sen vaahterakansi on aivan poikkeuksellinen. Vaahtera ei suinkaan kata koko runkoa, vaan ainoastaan kiilan muotoisen osan pinnasta. Vaahteraosuus on tämän lisäksi muotoiltu perinnehenkisen kaarevaksi. Kaula ei suinkaan ole ruuvikiinnitteinen, vaan läpi rungon ja 24,75" pitkä. Nauhoja on 22 ja ne ovat ruostumatonta terästä. Mikit ovat custom-humbuckerit ja niille on klassinen 3-asentoinen kytkin. Jos mielessäsi on ollut persoonallinen mutta klassisia piirteitä omaava kitara, tähän on syytä tutustua!

Hieman Stingray-mallia pienempi runko ja kapeampi 22-nauhainen kaula tekevät Music Man Sterling-bassosta miellyttävän kumppanin. Se esiteltiin v. 1993 ja nimettiin vuoden bassoksi useissa alan ammattijulkaisuissa. Tässäkin mallissa on jäljittelemätön Music Man-soundi: tuhti bassopotku ja selkeästi erottuva yläpää. Myös Sterling on nykyisin saatavana kolmella eri mikkikonfiguraatiolla; yhdellä tai kahdella humbuckerilla sekä humbucker/singlecoil-yhdistelmällä. Kaikissa aktiivinen 3-alueinen EQ, kuten high end -bassossa asiaan kuuluu. Erikoistilauskesta saatavana myös piezo-tallamikkijärjestelmä. Kotelo sisältyy hintaan

Kautta vuosien John Petrucci on työskennellyt yhteistyössä Music Manin kanssa ja kehittänyt signature-mallejaan pienin muutoksin. Majesty on valtava harppaus kohti tulevaisuutta Petruccin ja Music Manin soitinsuunnittelussa.

Silhouette Special on monipuolinen instrumentti, täynnä laatua ja soittomukavuutta. Leppärungon ja 22-nauhaisen vaahterakaulan ansiosta kitara on kevyt ja tasapainoinen. Soittimen mukavan ja rauhallisen olemuksen ei kannata johtaa harhaan, sillä Silhouette Special on susi lampaan vaatteissa kun DiMarzion custom-käämityt mikit pääsevät ääneen! Otelauta on saatavana joko vaahterana tai ruusupuisena ja lukittavat virittimet ovat Schallerin valmistamat. Kitara on saatavana joko kolmella single coil- tai yhdellä humbucker/kaksi single coil-mikityksellä. Music Manin patentoitu aktiivinen"Silent Circuit"-ratkaisu eliminoi hurinat ilman fantastisen perussoundin hukkaantumista. Kotelo sisältyy hintaan.

Steve Lukather on yksi pitkäaikaisimmista Music Manin kanssa yhteistyötä tehneistä tähtiartisteista. Hänen signature-mallinsa on kokenut vuosien varrella joukon muutoksia, jotka on nimetty hieman yksinkertaisesti Luke II:ksi. Runko on leppää, varsin vahvasti v-profiilinen vaahterakaula on varustettu ruusupuuptelaudalla. Mikkivarustuksena yksi EMG 85 talla-asemassa ja kaksi SLV Singlecoil-mallia kaula- ja keskiasemissa, kaikkia hallitaan klassisella 5-asentoisella kytkimellä. Talla on Music Man vintage tremolo ja Schallerin lukittavat virittimet takaavat vakaan vireen. Saatavana useita väri- ja viimeistelyvaihtoehtoja.

Luke III-mallissa Music Man otti lähes täydellisen instrumentin jatkokehittelyyn. Leppärunko on 3% suurempi, kuin perusmallissa. Kaula on lämpökäsiteltyä vaahteraa ja otelauta ruusupuuta. Luke III on saatavana HH ja HSS-konfiguraationa passiivisilla DiMarzio Transition-mikeillä. Lisäominaisuutena push/push-potikan kautta 12db etuvahvistinboostaus, jolla saat kätevästi vahvistimen työskentelemään piirun verran kovemmin.

Steve Morse on ollut kitarasoundin todellinen jalostaja jo 80-luvulta saakka ja hän on inspiroinut tuhansia kitaristeja hienolla soittotekniikallaan. Hän lopetti uransa Dixie Dregs-yhtyeessä ja liittyi v 1994 kitaristiksi jokseenkin tuntemattomaan Deep Purple-nimiseen bändiin. Steve Morsen ensimmäinen Music Man-signaturemalli esiteltiin 1987 ja on siitä lähtien ollut hänen ”weapon of choice”. Tänään tästä mallista on tarjolla kaksi eri versiota: alkuperäinen tuttu sekä uudempi Y2D-malli. Molempien versioiden runko on poppelia ja vaahterakaulassa on ruusupuuotelauta. Y2D-mallissa on lisäksi tyylikäs vaahterakansi ja läpinäkyvä plektrasuoja. Steve Morsen tavaramerkki on ”in between”-soundi jota varten molemmissa malleissa on erityinen mikkikonfiguraatio, Standard-mallissa on HSSH-mikitys ja Y2D-mallissa mikitys on HSH. Molemmat mallit ovat todella monipuolisia soittimia tarjoten ainutlaatuisen laajan soundipaletin.

Jos lämpökäsitelty vaahtera kuulostaa hyvältä, olet aivan oikeassa kohteessa. JP15:n runko on mahonkia, jonka kansi on lämpökäsiteltyä vaahteraa. Kannessa on satiiniviimeistely ja tyylikäs Sahara Burst-värisävy. Eikä tässä vielä kaikki: sekä kaula että otelauta ovat lämpökäsiteltyä vaahteraa. Itse asiassa JP15 on ensimmäinen vaahterakaulalla varustettu Petrucci-malli. Music Manin perinteiseen tapaan kaulaa ei ole lakattu, vaan viimeistelty vaha-öljykäsittelyllä ja ruostumattomat teräsnauhat antavat verrattoman soittotuntuman ja mukavuuden. JP15 tulee 2:lla DiMarzio Illuminator-mikillä, piezotallalla sekä 20db boostilla. Tarjolla on 6- ja 7-kieliset versiot, joihin voit valita Flame tai Quilt Maple -kannen.

John Petrucci on ollut yksi vaikuttavimpia ja inspiroivimpia kitaristeja 90-luvulta lähtien, jolloin Dream Theater löi itsensä läpi Images & Words-albumilla. Petrucci liittyi Music Man-yhteisöon 2000-luvun alussa ja on siitä lähtien suunnitellut joukon erilaisia kitaramalleja. Hänen ensimmäisen Music Man signature-mallinsa runko on lehmusta, kaula vaahteraa ja otelauta ruusupuuta. Mikit ovat DiMarziolta, tallassa CrunchLab ja kaula-asemassa LiquiFire. JP-malli on saatavana 6- ja 7-kielisinä versioina (myös vasenkätisenä), joihin on saatavana Fishman piezo-mikkisysteemi. Tarjolla on useita värivaihtoehtoja ja lisävarusteena on saatavana Petruccin itse suunnittelemat JP Shield-otelautamerkit.

JP13 on ensimmäinen aktiivisella etuvahvistimella varustettu Petrucci-malli. Push/push-potikan avulla saat jopa 20db vahvistuksen (säädettävissä trimmerillä), joten saat soolosi todellakin kuuluville. JP13:n runko on lehmusta, jossa vaahterakansi ja mahonkinen keskipalkki. Otelauta on ruusupuuta ja muotoilu hieman pyöreämpään 17” radiukseen. Mikit ovat Petruccin signature-tuotantoa DiMarziolta, nimeltään Illuminator ja niiden lisäksi kitarassa on Fishman piezo-tallamikki. JP13 viimeistely on tyylikäs Platinum Silver.

John Petrucci etsii jatkuvasti uusia soundeja ja tutkii järjestelmällisesti eri puulaatuja ja mikkiyhdistelmiä. JP12:ssa on ohut mahonkikaula ja 20” radiuksella oleva ebenpuuotelauta ruostumattomilla teräsnauhoilla. Runko on lehmusta, varustettu vaahterakannella ja mahokisella keskipalkilla, johon mikit on istutettu. Mikkivarustus on DiMarzio CrunchLab tallassa ja Dimarzio LiquiFire kaulassa. JP12 on vakiona Music Man/Fishman piezosysteemi. Mikkivarustusta ohjataan kahdella 3-asentoiselle vipukytkimellä, toinen magneettisille mikeille ja toinen piezo-mikeille. Talla on Music Manin oma John Petruccin toiveiden ja vaatimusten mukaan valmistettu ja lukittavat virittimet tulevat Schallerilta. Kitaran viimeistely on hieno, kimalteinen Cherry Sugar.

JPXI perustuu vuonna 2011 esiteltyyn JPX-malliin. Suurin eroavuus on täyteinen lehmusrunko onton sijaan, jolloin atakki on napakampi ja sointi kiinteämpi. Kuten ennenkin, rungossa on vaahterakansi ja mahokinen keskipalkki. Mikkeinä DiMarzio CrunchLab ja LiquiFire ja tallassa Fishmanin pietsosysteemi. Kaula on mahonkia, ebenpuisen otelaudan radius 20” ja jumbo-tyyppiset nauhat ova ruostumatonta terästä. Väri on nimeltään Onyx.

JPX julkaistiin v. 2010 juhlistamaan John Petruccin 10-vuotista yhteistyötä Music Manin kanssa. Ensimmäinen huomio kiinnittyy kitaran keveyteen, joka on osittain onton rungon ansiota ja antaa soittimelle ominaisen soinnin ja taajuustoiston. Runko on lehmusta, mikit on istutettu mahonkiseen keskipalkkiin ja rungon kansi on vaahteraa. Mikit ovat DiMarzio CrunchLab tallassa ja Dimarzio LiquiFire kaulassa. JPX:vakiovarusteena on Music Man/Fishman piezomikkijärjestelmä. Mikkejä ohjataan kahdella 3-asentoisella vipukytkimellä, toinen magneettisille mikeille ja toinen piezo-systeemille. Väri on nimeltään Barolo.

Albert Lee on innostanut kokonaista Nashville-pikkaajien sukupolvea salamannopeilla juoksutuksillaan. Vuodesta 1993 on Music Man ollut hänelle "weapon of choice". Hänen signature-kitarastaan on tarjolla kaksi versiota: klassinen kolmella singlecoil-mikillä varustettu ja uudempi kahdella humbuckerilla varustettu.

St. Vincent, oikealta nimeltään Annie Clarke, on lahjakas ja monipuolinen multi-instrumentalisti, joka nuoresta iästään huolimatta on saavuttanut paljon. Hänen persoonallinen tyylinsä leimaa myös hänen uutta signature-kitaraansa. Runko on afrikkalaista mahonkia ja sen futuristinen muoto on hänen ja Music Manin suunnittelutiimin yhteistyötä. Kaula ja otelauta ovat ruusupuuta, viimeistelty Music Manin tapaan vaha-öljykäsittelyllä parhaan soittotuntuman saavuttamiseksi. Mikkeinä on kolme custom-mini-humbuckeria ja niille 5-asentoinen valintakytkin. Värivaihtoehtoina musta tai St. Vincent Blue.

Tämä perinteinen basso on varustettu passiivielektroniikalla ja sen sointi on todella vintage-henkinen. Cutlassin mikki on klassinen split-coil humbucker, joka tuottaa tuhdin alarekisterin ja mukavan narahduksen. Vaahterakaula on miellyttävästi C-profiilinen ja yhdestä leppäpalasta muotoiltu runko on kevyt, tasapainoinen ja herkästi soiva. Teräksinen talla on Top load-mallinen. Tarkkanäköiset huomaavat, että Music Man-lapa on kasvanut hieman, mutta omintakeinen 3+1 viritinasetelma on ennallaan. Cutlass on virtaviivainen yhdistelmä vintagea ja modernismia, joka jatkaa vahvaa soitinrakennuksen perinnettä.

Music Man Modern Classics on kunnianosoitus Leo Fenderin vintage-henkisille alkuperäispiirrustuksille. Elektroniikka ja metalliosat on päivitetty vastaamaan modernin kitaristin tarpeita. Rungot ovat kevyitä ja herkästi resonoivia puulaatuja. Stingray-kitaran runko on mahonkia ja Cutlass puolestaan on leppärunkoinen. Kaulat ovat vaahteraa ja saatavana joko ruusupuu- tai vaahteraotelaudalla. Rungot viimeistellään ohuella mutta kovalla polyesterilakalla ja kauloissa on vintage-sävytetty satiiniviimeistely.

Tuote on siirretty ostoskoriin