Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Music Man

Fender & Ball, real music men.

Leo Fender (kuulostaa tutulta, eikö vain) ja Tom Walker perustivat Music Manin 70-luvun puolivälissä myytyään aiemman yhtiönsä amerikkalaiselle CBS-viihdekonsernille. Ikävä kyllä, uuden yhtiön taival oli varsin kivinen ja vuonna 1984 omistajat joutuivat myymään Music Man-yhtiönsä lähes konkurssikypsänä.

Ernie Ball ja hänen poikansa Sterling, jotka käynnistivät 70-luvun alussa Ernie Ball Strings-yhtiön näkivät, että markkinoilla oli edelleen suuri kiinnostus USA:ssa tehtyjä laatusoittimia kohtaan. Music Man-instrumenttien hyvä maine saivat heidät tarttumaan tilaisuuteen ja ostamaan myynnissä olleen yhtiön. Sterling Ball oli toiminut vuosien ajan myyntimiehenä ja rakentanut tiiviin yhteistyöverkoston musiikkiliikkeiden ja artistien kanssa. Niinpä Music Man alkoi kasvaa voimakkaasti uuden omistajansa suojissa. Ainutlaatuinen yhdistelmä modernia tekniikkaa ja perinteistä soitinrakennustaitoa on saanut puolelleen suuren joukon eturivin soittajia kuten John Petrucci, Tony Levin, Robert Trujillo, John Deacon, Tim Commerford ja Vinnie Moore ovat kaikki Music Man-soittajaperheen jäseniä. Tervetuloa mukaan!

Music Man Bongo on basso sinulle, joka haluat hieman tavanomaista persoonallisemman ja erottuvamman työkalun. Bongo on suunniteltu yhteistyössä BMW:n maineikkaan Los Angelesin suunnitteluryhmän kanssa ja sukunäkö on selvästi havaittavissa. Bongo on saatavana useina omintakeisina värivaihtoehtoina, funkysta Desert Goldista goottihenkiseen Stealth Blackiin. Runko on lehmusta, kaula vaahteraa ja varustettu 24-nauhaisella ruusupuuotelaudalla. Tarjolla 4-, 5- ja 6-kieliset versiot. Mikkivaihtoehtoina yksi humbucker, humbucker/ single coil tai kaksi humbuckeria. Mukana kotelo.

Axis suunniteltiin alkujaan Eddie Van Halenille vuonna 1990 ja se on edelleen yksi metallivirtuoosien suosikkikitaroista. Runko lehmusta, kansi upeaa voimakasloimuista vaahteraa. Ratkaiseva Axisin sointiin vaikuttava tekijä on DiMarzio-mikkien kiinnitys suoraan runkoon perinteisen jousiripustuksen sijasta. Kaula ja 22 nauhainen, 25½"-skaalan otelauta ovat vaahteraa. Vibrana on tietysti Floyd Rose ja Schaller-virittimien ansiosta vire säilyy myös äärimmäisen rajuissa syöksypommituksissa. Axisissa on yksi volyymisäädin ja kolmeasentoinen mikkikytkin. Kotelo sisältyy hintaan.

Ball on yksi harvoja perheitä, joka yhä harjoittaa soittimien tuotantoa USA:ssa. Ball Family Reserve on sarja ylellisiä instrumentteja, joissa käytetään hienoimpia puulaatuja ja kunnioitetaan laadun ja soitinrakennustaidon yleviä perinteitä.

Music Man Classic Collection palauttaa meidät aikaan, jolloin festareilla tanssittiin paljain jaloin ja diggailtiin hämyisintä progea. Näissä bassoissa on saarnirunko ja voimakasloumuisessa vaahterakaulassa on tyylikäs läpikuultava kullankeltainen vintagelakkaus, otelauta joko vaahteraa tai ruusupuuta. Lavassa on Classic Music Man-logo. Alkuperäishenkisessä Stingray-tallassa on 70-luvun funkyt säädettävät kielidempparit.

Hieman Stingray-mallia pienempi runko ja kapeampi 22-nauhainen kaula tekevät Music Man Sterling-bassosta miellyttävän kumppanin. Se esiteltiin v. 1993 ja nimettiin vuoden bassoksi useissa alan ammattijulkaisuissa. Tässäkin mallissa on jäljittelemätön Music Man-soundi: tuhti bassopotku ja selkeästi erottuva yläpää. Myös Sterling on nykyisin saatavana kolmella eri mikkikonfiguraatiolla; yhdellä tai kahdella humbuckerilla sekä humbucker/singlecoil-yhdistelmällä. Kaikissa aktiivinen 3-alueinen EQ, kuten high end -bassossa asiaan kuuluu. Erikoistilauskesta saatavana myös piezo-tallamikkijärjestelmä. Kotelo sisältyy hintaan

Kautta vuosien John Petrucci on työskennellyt yhteistyössä Music Manin kanssa ja kehittänyt signature-mallejaan pienin muutoksin. Majesty on valtava harppaus kohti tulevaisuutta Petruccin ja Music Manin soitinsuunnittelussa.

Silhouette Special on monipuolinen instrumentti, täynnä laatua ja soittomukavuutta. Leppärungon ja 22-nauhaisen vaahterakaulan ansiosta kitara on kevyt ja tasapainoinen. Soittimen mukavan ja rauhallisen olemuksen ei kannata johtaa harhaan, sillä Silhouette Special on susi lampaan vaatteissa kun DiMarzion custom-käämityt mikit pääsevät ääneen! Otelauta on saatavana joko vaahterana tai ruusupuisena ja lukittavat virittimet ovat Schallerin valmistamat. Kitara on saatavana joko kolmella single coil- tai yhdellä humbucker/kaksi single coil-mikityksellä. Music Manin patentoitu aktiivinen"Silent Circuit"-ratkaisu eliminoi hurinat ilman fantastisen perussoundin hukkaantumista. Kotelo sisältyy hintaan.

The latest evolution of Steve Lukather’s signature guitar features an alder body with a figured roasted maple neck and rosewood fingerboard. The HH model is outfitted with newly designed custom Ernie Ball Music Man high-output humbucking pickups and the HSS model is equipped with the same, new bridge humbucker and also sports Ernie Ball Music Man’s renowned Cutlass single-coil pickups, providing players with amazing tonal versatility. Both pickup configurations are furnished with a 5-way switch and a 12dB boost push/push volume knob. The LIII comes standard with a super smooth floating Music Man vintage tremolo system.

Steve Morse on ollut kitarasoundin todellinen jalostaja jo 80-luvulta saakka ja hän on inspiroinut tuhansia kitaristeja hienolla soittotekniikallaan. Hän lopetti uransa Dixie Dregs-yhtyeessä ja liittyi v 1994 kitaristiksi jokseenkin tuntemattomaan Deep Purple-nimiseen bändiin. Steve Morsen ensimmäinen Music Man-signaturemalli esiteltiin 1987 ja on siitä lähtien ollut hänen ”weapon of choice”. Tänään tästä mallista on tarjolla kaksi eri versiota: alkuperäinen tuttu sekä uudempi Y2D-malli. Molempien versioiden runko on poppelia ja vaahterakaulassa on ruusupuuotelauta. Y2D-mallissa on lisäksi tyylikäs vaahterakansi ja läpinäkyvä plektrasuoja. Steve Morsen tavaramerkki on ”in between”-soundi jota varten molemmissa malleissa on erityinen mikkikonfiguraatio, Standard-mallissa on HSSH-mikitys ja Y2D-mallissa mikitys on HSH. Molemmat mallit ovat todella monipuolisia soittimia tarjoten ainutlaatuisen laajan soundipaletin.

Jos lämpökäsitelty vaahtera kuulostaa hyvältä, olet aivan oikeassa kohteessa. JP15:n runko on mahonkia, jonka kansi on lämpökäsiteltyä vaahteraa. Kannessa on satiiniviimeistely ja tyylikäs Sahara Burst-värisävy. Eikä tässä vielä kaikki: sekä kaula että otelauta ovat lämpökäsiteltyä vaahteraa. Itse asiassa JP15 on ensimmäinen vaahterakaulalla varustettu Petrucci-malli. Music Manin perinteiseen tapaan kaulaa ei ole lakattu, vaan viimeistelty vaha-öljykäsittelyllä ja ruostumattomat teräsnauhat antavat verrattoman soittotuntuman ja mukavuuden. JP15 tulee 2:lla DiMarzio Illuminator-mikillä, piezotallalla sekä 20db boostilla. Tarjolla on 6- ja 7-kieliset versiot, joihin voit valita Flame tai Quilt Maple -kannen.

Albert Lee on innostanut kokonaista Nashville-pikkaajien sukupolvea salamannopeilla juoksutuksillaan. Vuodesta 1993 on Music Man ollut hänelle "weapon of choice". Hänen signature-kitarastaan on tarjolla kaksi versiota: klassinen kolmella singlecoil-mikillä varustettu ja uudempi kahdella humbuckerilla varustettu.

St. Vincent, oikealta nimeltään Annie Clarke, on lahjakas ja monipuolinen multi-instrumentalisti, joka nuoresta iästään huolimatta on saavuttanut paljon. Hänen persoonallinen tyylinsä leimaa myös hänen uutta signature-kitaraansa. Runko on afrikkalaista mahonkia ja sen futuristinen muoto on hänen ja Music Manin suunnittelutiimin yhteistyötä. Kaula ja otelauta ovat ruusupuuta, viimeistelty Music Manin tapaan vaha-öljykäsittelyllä parhaan soittotuntuman saavuttamiseksi. Mikkeinä on kolme custom-mini-humbuckeria ja niille 5-asentoinen valintakytkin. Värivaihtoehtoina musta tai St. Vincent Blue.

Music Man Modern Classics on kunnianosoitus Leo Fenderin vintage-henkisille alkuperäispiirrustuksille. Elektroniikka ja metalliosat on päivitetty vastaamaan modernin kitaristin tarpeita. Rungot ovat kevyitä ja herkästi resonoivia puulaatuja. Stingray-kitaran runko on mahonkia ja Cutlass puolestaan on leppärunkoinen. Kaulat ovat vaahteraa ja saatavana joko ruusupuu- tai vaahteraotelaudalla. Rungot viimeistellään ohuella mutta kovalla polyesterilakalla ja kauloissa on vintage-sävytetty satiiniviimeistely.

Tuote on siirretty ostoskoriin