Siirry sisältöön

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Marshall

Miltä rockmaailma olisi näyttänyt ilman Marshall-vahvistimia? Täysin toisenlaiselta. Ja se olisi kuulostanut paljon tylsemmältä.

Yksi ensimmäisistä artisteista, jotka esiintyivät Marshall-seinämän edessä oli Jimi Hendrix. -Hendrixin rumpali Mitch Mitchell työskenteli lauantaiapulaisena musiikkiliikkeessäni kertoo James "Jim" Marshall, mies, joka loi Marshall-vahvistimet. -Mitch kertoi, että Jimi haluaisi tavata minut, koska hänen koko nimensä oli James Marshall Hendrix ja hänestä oli hienoa, että minun nimeni on myös James Marshall. Sitä paitsi hän oli kuullut muiden muusikoiden soittavan minun vahvistimillani.

Jim Marshall rakensi ensimmäisen 100-wattisen kitaravahvistimen yhdessä pääteknikkonsa Ken Branin kanssa 1960-luvun puolivälissä. Klassinen 4 x 12" kaiutinkaappi oli myös näiden herrojen suunnittelema. -Halusimme sovittaa neljä 12-tuuman kaiutinta mahdollisimman pieneen koteloon. Rakenteessa ei ollut varsinaisesti mitään "nerokasta", se oli pelkästään aikansa kätevin kaiutinratkaisu kiertuekäyttöön. Idea Marshall-stäkistä eli yhdestä vahvistimesta kytkettynä kahteen 4 x 12"-kaappiin tuli alkujaan The Who-kitaristi Pete Townshendilta. Alunperin hän halusi erityisen suuren kaapin tyyliin 8 x 12". Jim Marshall ymmärsi heti, että sellaisesta kaapista tulisi aivan liian painava ja kömpelö.

- Niinpä rakensimme sen sijaan kaksi erillistä kaappia, jotka pinottiin päällekkäin. Marshall-stäkki on siis tavallaan minun ja Pete Townshendin yhdessä suunnittelema.

Handwired-sarja käsittää täydellisiä jäljennöksiä alkuperäisistä historiallisista Marshall-malleista. Marshallin teknikot eivät säästäneet aikaa ja vaivaa luodessaan uudelleen alkuperäisen soundin. He ovat mm. käyttäneet erityistä tekniikkaa saadakseen erikoisvalmisteiset Celestion Greenback-kaiuttimet kuulostamaan "vanhentuneilta".

Marshall valmistaa jälleen vanhoja klassikoita 1959, 1987, 2245, 1962 ja 2203. Kaikki reissue-mallit tehdään alkuperäisen esikuvan mukaan tämän päivän kitaristien vaatimuksiin Näillä kaikilla on yksi yhteinen piirre: Ne ovat osa rockmusiikin historiaa.

JVM

Marshallin JVM-sarja on johtotähti vahvistintaivaalla. Neljä erillistä kanavaa, joissa erilliset gain-, treble-, middle-, bass- ja volumesäätimet. Tämä mahdollistaa esim. neljän eri voimakkuuden säätämisen portaittain puhtaasta säröön. Ohjelmoitavalla, 6-toimisella kytkimellä voit nopeasti vaihtaa eri kanavien välillä mm. mastervolumea, efektiasetuksia tai efektilenkin tilaa. JVM on varustettu myös MIDI-liitännällä, kahdella mastervolumella, reverbillä jokaisessa kanavassa, efektilenkilllä, sekä presence- ja resonance-säätimillä. 100W vahvistin, 5 kpl ECC83-etuasteputkea ja 4 kpl EL34-pääteputkea. Lyömätön!

DSL

All-round! DSL on jo vuosien ajan merkinnyt säkenöivää puhdasta soundia ja intensiivistä musikaalista säröä. Kitaristin suosikkityökalu, joka vastaa tämän päivän haasteisiin. Uusin inkarnaatio, joka on luotu 2010-luvulla ei ole tietenkään poikkeus.

Kompromissiton työkalu niin makuuhuonesoittajalle kuin keikkamuusikollekin. Marshall MG-sarja tuottaa aidon Marshall-soundin johon FDD-toiminto lisää aidon putkivahvistimen kaltaisen soittotuntuman ja dynamiikan. Marshall on myös yhdistänyt digitaalitekniikan analogiseen sointiin – tuloksena kaikkien aikojen monipuolisin MG-sarja. Jokaisessa mallissa valmiita soundeja (preset) eri tyyleihin. Voit myös tallentaa omat suosikkisoundisi ja efektit (MG15CFX-mallista alkaen).

Ei ole sattuma, että Marshall-vahvistimet ovat osa monien kitaristilegendojen soundia: Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jeff Beck ja Angus Young muutamia mainitaksemme. Marshall Signature Series jatkaa tätä perinnetta kahden kitarasankarin erityistoiveiden mukaan suunnitelluilla vahvistimilla>: Slash & Joe Satriani.

Marshall-kaiutinstäkkiä voi hyvällä syyllä pitää toteemina, tässä tapauksessa rock-musiikin toteemina. Klassinen 4x12"-kaappi on tarjolla useana eri versiona eri musiikkityyleihin ja soundi-ihanteisiin. Sama majesteettinen sointi on tarjolla myös 1x12" ja 2x12-versiona hieman pienemmille konserttilavoille.

Monikanavainen combovahvistin magneettisella-, piezomikillä tai vastaavalla varustetuille soittimille sekä laulumikrofonille tai muille instrumenteille.

Jos kaipaat soundiisi ripauksen klassista Marshall-sävyä tai etsit inspiraatiota aivan uusiin riffeihin, Marshall-efektpedaalit tarjoavat kaiken tarpeellisen.

50 vuotisen taipaleensa kunniaksi Marshall julkaisi rajoitetun painoksen 1W vahvistimia jokaiselta vuosikymmeneltä Marshallin historiassa. Nämä combot sekä nupit ovat 1W täysputkivahvistimia, joissa kätevääkin kätevämpi tehonalennin (0,1W asti). Tämän toiminnon avulla voit soittaa pienillä äänenvoimakkuuksilla tinkimättä rock-ikoniksikin tituuleeratusta Marshall-soundista. Combo-malleissa on tähän sarjaan sopiva 8" Celestion-elementti. Kaikki viisi mallia on tehty Milton Keynesin tehtaalla Englannissa.

Pienet paristokäyttöiset Micro Amp-vahvistimet ovat mainio lisä joka soittajan arsenaaliin. Spontaani soittosessio lähtee käyntiin kotona tai reissussa. Micro Amps - Make music on the move!

MB-bassovahvistimia on kokonainen mallisto erilaisiin käyttötarkoituksiin. Pienemmät mallit soveltuvat harjoitus- tai pienehköön keikkakäyttöön; isommat combot tai nuppi-kaappiyhdistelmät taas tilanteisiin, joissa vaaditaan enemmän äänenpainetta. Vahvistimissa on kaksi kanavaa, "Classic", joka on se perinteisempi, tummempi , säröisempi ja paksumpi, aivan kuin Marshallista sopii odottaa. Toinen kanava on "Modern", joka on taas kirkkaampi, kuitenkin vahvalla alataajuuksien toistolla. MB-vahvistimissa on lisäksi limitteri, CD-sisääntulo, kuulokelähtö, sekä kaiutinsimuloitu lähtö.

Marshall Haze on sarja monipuolisia, käteviä 100% putkivahvistimia. MHZ15:ssa on kaksi bright-kytkimellä varustettua kanavaa, Normal ja Overdrive, joten skaala on täysin puhtaasta aina tiukkaan säröön ja molempia kanavia voidaan maustaa sisäänrakennetuilla efekteillä. Digitaalista reverbiä voidaan käyttää joko molemmissa kanavissa tai erikseen. Muut efektit: Delay, Vibrato ja Chorus. Nämä efektit voidaan tallentaa molempiin kanaviin erikseen. Efektit ovat luonnollisesti myös täysin ohitettavissa. Marquee G12-66 -kaiuttimet ovat Celestionin ja Marshallin yhteistyössä suunnittelemat ja tuottavat taspainoisen ison soinnin.

Marshall Lifestyle

Designed to perfectly encompass the iconic styling of Marshalls legendary amplifiers, with a modern twist. MG Gold from Marshall provides the exceptional tonal quality and flexibility of the Marshall MG series in a visually stunning finish.

Fitted with Gold Piping, unmistakeable white Marshall Script Logo and brushed gold panel MG Gold is possibly the most stunning finish ever released in history of the MG range and with subtle tweaks such as gloss black screws on corners and updated handles MG Gold is the ultimate in Marshall good looks.

Tuote on siirretty ostoskoriin